iltasyazilim
FD Üye
*Bir miktar tatlı badem içi havanda dövülmek suretiyle ezilip süt ile karıştırılarak içilir Bilhassa bebeklerin karın ağrısı için yararlı olur
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ve küçük bir parça limon kabuğu katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonradan ağnlı durumlarda yudum yudum aç karnına kullanılır
* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine bir akarsu kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten daha sonra süzülerek günde üç öğün birer dere fincanı içilir
* Bir su bardağı soğuk suyun içine bir dere kaşığı alacalı yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten daha sonra, süzülerek, her Öğünden önce ve sonra birer yudum almak üzere günde altı yu*dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir
* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı san şebboy katılıp soğuduktan sonradan ağrılı durumlarda günde üç nehir kaşığı aralıklarla birer çay kaşığı olarak kullanılır Daha büyük dozlarlarda kullanılması bitkinin zehirli olmasından ötürü sakıncalıdır
* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonradan süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir dere fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer dere fincanı içilir
* Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 34 anason katılıp kaynatılmasının peşinde, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üstüne yanm kahve fincanı yakılmış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ek ettikten sonra, iyice karıştırılarak temiz bir tülbentin arasına konulup karın bölgesinin üstüne bağlanır
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir nehir kaşığı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonradan yenilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir dere kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten daha sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonradan yenilir
* Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir akarsu kaşığı katılarak içilir
* Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde kızgın ütü gezdirilir
*
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane ve küçük bir parça limon kabuğu katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı acı pelin katılıp soğuduktan sonradan ağnlı durumlarda yudum yudum aç karnına kullanılır
* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine bir akarsu kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten daha sonra süzülerek günde üç öğün birer dere fincanı içilir
* Bir su bardağı soğuk suyun içine bir dere kaşığı alacalı yılanyastığı katılıp sekiz saat beklendikten daha sonra, süzülerek, her Öğünden önce ve sonra birer yudum almak üzere günde altı yu*dum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir
* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı san şebboy katılıp soğuduktan sonradan ağrılı durumlarda günde üç nehir kaşığı aralıklarla birer çay kaşığı olarak kullanılır Daha büyük dozlarlarda kullanılması bitkinin zehirli olmasından ötürü sakıncalıdır
* Bir nehir fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı şahtere katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten sonradan süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir dere fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir dere kaşığı raziyane katılıp demlenmesi için kısa bir vakit beklendikten sonradan süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir
* Bir litre suyun içine bir adet orta irilikte çam kozalağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün birer dere fincanı içilir
* Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 34 anason katılıp kaynatılmasının peşinde, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üstüne yanm kahve fincanı yakılmış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ek ettikten sonra, iyice karıştırılarak temiz bir tülbentin arasına konulup karın bölgesinin üstüne bağlanır
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir nehir kaşığı çörek otu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonradan yenilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir dere kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir zaman beklendikten daha sonra süzülerek günde üç öğün birer akarsu fincanı içilir
* Havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı tarhun tohumu ile bir tatlı kaşığı süzme bal karıştırılıp macun haline getirildikten sonradan yenilir
* Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir akarsu kaşığı katılarak içilir
* Karnın üzerine iki kat havlu koyulup üzerinde kızgın ütü gezdirilir
*