elektronikci
FD Üye
Karınca Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (m boy)
- 180 gram şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya şekeri
- 150 ml sıvı yağ
- 150 ml süt
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram çikolata parçaları
- 150 gram bitter küvertür
- 20 gram sütlü küvertür
Karınca Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları şeker, tuz ve vanilya şekeri ile krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın. Yağı ve sütü ekleyip mixerle düşük ayarda kısaca karıştırın.
- Unu kabartma tozu ile karıştırın ve hamurun içine eleyin ve karıştırın.
- Son olarak çikolatayı ekleyin ve dikkatlice spatula ile hamura karıştırın.
- Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Daha sonra fırından çıkarıp 10 dakika bekletin.
- Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
- Soğumuş keki dilimleyerek servis yapın.
- Üzeri için: Kuvertürü benmari tekniği ile eritin ve kekin üzerine yayın. İstediğiniz üzere süsleyin.
- Çikolata donuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun!.