Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karınca Kek

Karınca Kek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
karinca-kek.jpg

Karınca Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (m boy)
  • 180 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 150 ml sıvı yağ
  • 150 ml süt
  • 250 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100 gram çikolata parçaları
Üzeri için:
  • 150 gram bitter küvertür
  • 20 gram sütlü küvertür

Karınca Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtaları şeker, tuz ve vanilya şekeri ile krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın. Yağı ve sütü ekleyip mixerle düşük ayarda kısaca karıştırın.
  2. Unu kabartma tozu ile karıştırın ve hamurun içine eleyin ve karıştırın.
  3. Son olarak çikolatayı ekleyin ve dikkatlice spatula ile hamura karıştırın.
  4. Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
  6. Daha sonra fırından çıkarıp 10 dakika bekletin.
  7. Keki kalıptan çıkarın ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
  8. Soğumuş keki dilimleyerek servis yapın.
  9. Üzeri için: Kuvertürü benmari tekniği ile eritin ve kekin üzerine yayın. İstediğiniz üzere süsleyin.
  10. Çikolata donuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun!.
Karınca Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt