Karışık Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dolmalık kabak
- 1 kg patlıcan
- Sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 kase pirinç
- 1 iri kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 domates
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber kimyon nane pul biber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5 su bardağı su
Karışık Dolma Tanımı Yapılışı
- Kabak ve patlıcanlarımızı ikiye bölerek oyuyoruz sıvı yağımızda kızartıyoruz.
- Daha sonra beklemeye alıyoruz.
- Akabinde içimizi hazırlıyoruz kıymamızı yemeklik doğradığımız soğanlarımızı küçük doğradığımız sarımsağımızı ,domateslerimizi, maydanoz ,dereotu ,baharatları ,tuzumuzu, salçalarımız ,sıvı yağ baharatlar ve yıkanmış pirincimizi ek ediyoruz düzgünce karıştırıyoruz.
- Akabinde kızarttığımız kabak ve patlıcanların içerisine doldurup üzerlerini domatesle kapatıp tenceremize diziyoruz.
- Son olarak salçayı ve suyu karıştırıp dolmalarımızın üzerine döküyoruz.
- Kaynayana kadar yüksek sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun arkadaşlar ???????? not arakadaşlar patlıcan ve kabaklarımızın içerisine biraz tuz ve karabiber serpiştirirsek dahada lezzet verecektir denemenizi tavsiye ederim ????????.