
Karışık Hoşaf Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet kadar elma
- 1 büyük kase kadar kuru kayısı
- 1 kase kuru üzüm
- 1 kabuk tarçın
- 2 – 3 adet karanfil
- 1 su bardağı toz şeker
- Yeteri kadar su
- Nar
Karışık Hoşaf Tanımı Yapılışı
- Elmalarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Elmalarımızı uygun bir tencereye alıp yeteri kadar su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Bu sırada kayısılarımızı yıkayalım.
- Kaynayan hoşafa şekeri, kayısıyı ve üzümü ek edelim karıştıralım.
- Akabinde karanfil ve tarçını da ekleyip 10 dk kadar kaynatalım.
- Ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hoşafımızdan servis tabağına biraz alıp üzerini narla süsleyip servis edelim.Afiyetler olsun ????.