elektronikci
FD Üye
Karışık Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2/2,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (üzerini fındığına bulamak istiyorsanız akını ayırın)
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı fındık yahut badem tozu
- Ben karamel küpleri ve damla çikolata kullandım. (karamel küpleri, frambuaz küpleri, fındık kırıkları, damla çikolata, portakal kabuğu üzere dilediğiniz malzemeler)
Karışık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri sırasıyla karıştırma kabına koyup düzgünce yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin.
- İstediğiniz hali verin (ister yuvarlayın, ister kalıplarla hal verin. ).
- Üzerini fındıklı yapacaksınız şayet evvel yumurta akına sonrasında fındık kırıklarına bulayın.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180-200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin.Not: marmelatlı da yapılabilir. Marmelatlı yapılanların üzerine yumurta akı sürülmez.