Karışık Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 10 tane kurutulmuş patlıcan
- 10 tane kurutulmuş biber
- 3 tane kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kırık pirinç
- Yarım çay bardağı bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- İsteğe bağlı kekik
Karışık Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcan ile biberimizi haşlayalım. Onlar olana kadar bizde iç harcı hazırlayalım kuru soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarımızı doğrayalım, bir su bardağı zeytinyağı ile kavuralım.
- Sonra salçalarımızı ekleyip, kavurmaya devam edelim, baharatlarımızı ekleyelim, pirinç ile bulgurumuzu ekleyip, kavuralım. Sonra yarım su bardağı su ekleyip karıştıralım su çekince ocaktan indirip dinlendirelim.
- Haşlanmış olduğumuz patlıcan ile biberimizi süzelim dinlendirdiğimiz harcı alıp, dolduralım ben düdük ile pişirdim .
- Doldurduktan sonra isteğe bağlı sos koya bilirsiniz ben zeytinyağı ile limon sos yaptım onu döktüm. 30 dk boyunca kısık ateşte pişirelim piştikten sonra dinlendirelim, sonra servis edelim afiyet olsun.