Karışık Konseyi Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kuru patlıcan
- 4 adet kuru biber ️
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç kuş üzümü
- 2 su bardağı bulgur
- 1 çorba kaşığı kadar domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
- 4 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı kuru reyhan
Karışık Konseyi Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemeklik doğranan soğan ve ezilen sarımsak zeytinyağında kavrulur.
- Rastgele halde irili ufaklı kırılan kutular tencereye alınır ve kavurmaya devam edilir.
- Bulgur, salça, kuş üzümü ve baharatlar eklenir. Sıcak su ek edilerek karıştırılır.
- Kısık ateşte pişirilir. Kapak içine havlu kağıt yada örtü kapatarak demlenmeye bırakılır. Afiyetle