teknolojiuzmani
FD Üye

Karışık Mayasız Yağsız Yan Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 kilo un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı ılık su
- 2 tane patates
- 1 baş soğan
- Tuz, karabiber
- Kırmızı biber
- Yarım kilo ıspanak
- 1 baş soğan
- Tuz karabiber
- Kırmızı biber
- Yarım kilo mantar
- 1 baş soğan
- Tuz karabiber
- Yarım kalıp beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Karışık Mayasız Yağsız Yan Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba hanımlar,Leziz mi leziz sıcacık karışık gözleme tarifine ne dersiniz? hadi geçelim tarifimize.
- Patatesli iç harcı için, haşlanmış patatesler ezilip içine az yağda kavrulan soğan tuz ve karabiber eklenir.
- Ispanaklı harç için, ıspanaklar temizlenip doğranır suları sıkılıp çiğ olarak kaba koyulur.
- İçine kavrulmuş soğan ve tuz karabiber eklenir. mantarlı harç için, mantarlar temizlenip küçük doğranır yağsız tavaya suları çekinceye kadar kavrulur.
- İçine doğranmış soğan ve biraz yağ ilave edilerek en son tuz karabiber koyulur. peynirli harç için, isteğinize göre peynir rendeleyip içine maydanoz kıyılır.
- Hamurun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur olacak.
- Daha sonra bezelere ayırıp unlanan tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
- İçine istenilen iç harcı koyulup, d şeklinde kapatılır.
- Yağsız tavada önlü arkalı pişirilir. Sıcakken üstüne margarin veya tereyağ sürülüp afiyetle yenir. ????????.