teknolojiuzmani
FD Üye
Karışık Mayasız Yağsız Yan Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 kilo un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı ılık su
- 2 tane patates
- 1 baş soğan
- Tuz, karabiber
- Kırmızı biber
- Yarım kilo ıspanak
- 1 baş soğan
- Tuz karabiber
- Kırmızı biber
- Yarım kilo mantar
- 1 baş soğan
- Tuz karabiber
- Yarım kalıp beyaz peynir
- Bir tutam maydanoz
Karışık Mayasız Yağsız Yan Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba hanımlar,Leziz mi leziz sıcacık karışık gözleme tarifine ne dersiniz? hadi geçelim tarifimize.
- Patatesli iç harcı için, haşlanmış patatesler ezilip içine az yağda kavrulan soğan tuz ve karabiber eklenir.
- Ispanaklı harç için, ıspanaklar temizlenip doğranır suları sıkılıp çiğ olarak kaba koyulur.
- İçine kavrulmuş soğan ve tuz karabiber eklenir. mantarlı harç için, mantarlar temizlenip küçük doğranır yağsız tavaya suları çekinceye kadar kavrulur.
- İçine doğranmış soğan ve biraz yağ ilave edilerek en son tuz karabiber koyulur. peynirli harç için, isteğinize göre peynir rendeleyip içine maydanoz kıyılır.
- Hamurun malzemeleri karıştırılarak yoğrulur. Kulak memesi kıvamında yumuşacık bir hamur olacak.
- Daha sonra bezelere ayırıp unlanan tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde açılır.
- İçine istenilen iç harcı koyulup, d şeklinde kapatılır.
- Yağsız tavada önlü arkalı pişirilir. Sıcakken üstüne margarin veya tereyağ sürülüp afiyetle yenir. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.