
Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Sosis
- Mantar isteğe nazaran ben koymadım
- Mısır
Karışık Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un yoğurma kabına alınır. Unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık su ek edilerek hamur yoğrulur. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
- Toparlanan hamurun üzeri örtülerek yaklaşık 30 dk kadar mayalanmaya bırakılır. 30 dakika sonunda mayalanan hamurun üzerini açılır ve un serpilen tezgaha alınır.
- Toparlanarak havası alınır ve 2 eşit modüle bölünür. Kesilen modül un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açılır. Yavaşça un serperek merdaneye yapışmaması sağlanır.
- Açılan hamur pizza tepsisine konulmadan evvel boyutu uygun mu diye denetim edilir. Açılan hamur unlanılan tepsiye alınır, etrafı düzeltilir. (normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek hazırladım ben).
- Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açılır, böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. Pizza tepsisi evvelce ısıttılan 200° fırına konularak hamur 10 dk pişirilir.
- Hamur pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, tuz ve kekik eklenir karıştırılır.
- Yarı pişen hamur fırından alınır hazır olan sos üzerine sürülür çokça. Kenarlarına doğruda hoş sürülür, böylelikle kenarları da daha hoş kızarır.
- Domates sosunun üzerine çokça kaşar peyniri rendesini yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, dilimlenmiş yeşil biber ve mısır taneleri eklenir.
- Son olarak pizza tekrar fırına sürülür ve 200° fırında 20 dk daha pişmeye bırakılır.
- Pizzanın materyalleri güzelce piştikten sonra ve kaşarımız eridikten sonra nefis pizzamız hazırdır. Afiyet olsuun????????.