Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Sarma Dolma

Karışık Sarma Dolma
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karisik-sarma-dolma-1.jpg

Karışık Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler


İç harcı için;
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • 1 adet küçük domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
Kuru dolmalar;
  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet kuru acur
  • Yarım kilo da üzüm yaprağı
  • 2 adet kuru soğan

Karışık Sarma Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce kuru dolmalarımızı yumuşatalım tencereye su koyup kaynatalım daha sonra kuru soğanları soyalım ve ortadan ikiye böler gibi yapalım ama tam bölmeyelim. Ondan sonra soğanları kaynatalım.
  2. Yumuşayan yumuşamaya başlayınca sudan çıkaralım yerine kuru patlıcan kuru biber ve kuru acur koyalım ilk önce biberler pişecektir.
  3. Biberlere içinden alıp daha sonra patlıcan ve acur biraz daha yumuşasın onlar da yumuşayınca çıkarım yerine yaprakları koyalım.
  4. Yaprakları koyduğumuz zaman birazcık yumuşayınca altını kapatalım evet şimdi iç harcına geçelim iç harcı için kuru soğanlar tavuk eti domates maydanoz hepsini doğrayıp bir kaba alalım.
  5. Üzerine 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur yıkayıp koyalım daha sonra baharat için pul biber sumak tuz salça zeytinyağı su hepsini koyup karıştıralım.
  6. İç harcımız hazır olunca şimdi de sarmaya geçelim ve klasik lahana sarması şeklinde saralım.
  7. Sardığımız bütün her şeyi bir düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı da tuz koyup üzerine ağırlık koyup pişirelim.
  8. Ben ortalama 50 dakika pişiriyorum. Düdüklü tencerem den ses gelince 20 dakikada pişiriyorum hazır oluyor.
  9. Kapattığınız zaman en az 2 saat dinlensin suyunu çekiyor ve daha güzel oluyordu. Afiyet olsun mutlaka deneyin çok güzel oluyor asla pişman olmazsınız.
Karışık Sarma Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt