Karışık Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 3 büyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- 1 adet küçük domates
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
- 10 adet kuru acur
- Yarım kilo da üzüm yaprağı
- 2 adet kuru soğan
Karışık Sarma Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kuru dolmalarımızı yumuşatalım tencereye su koyup kaynatalım daha sonra kuru soğanları soyalım ve ortadan ikiye böler gibi yapalım ama tam bölmeyelim. Ondan sonra soğanları kaynatalım.
- Yumuşayan yumuşamaya başlayınca sudan çıkaralım yerine kuru patlıcan kuru biber ve kuru acur koyalım ilk önce biberler pişecektir.
- Biberlere içinden alıp daha sonra patlıcan ve acur biraz daha yumuşasın onlar da yumuşayınca çıkarım yerine yaprakları koyalım.
- Yaprakları koyduğumuz zaman birazcık yumuşayınca altını kapatalım evet şimdi iç harcına geçelim iç harcı için kuru soğanlar tavuk eti domates maydanoz hepsini doğrayıp bir kaba alalım.
- Üzerine 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı bulgur yıkayıp koyalım daha sonra baharat için pul biber sumak tuz salça zeytinyağı su hepsini koyup karıştıralım.
- İç harcımız hazır olunca şimdi de sarmaya geçelim ve klasik lahana sarması şeklinde saralım.
- Sardığımız bütün her şeyi bir düdüklü tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı da tuz koyup üzerine ağırlık koyup pişirelim.
- Ben ortalama 50 dakika pişiriyorum. Düdüklü tencerem den ses gelince 20 dakikada pişiriyorum hazır oluyor.
- Kapattığınız zaman en az 2 saat dinlensin suyunu çekiyor ve daha güzel oluyordu. Afiyet olsun mutlaka deneyin çok güzel oluyor asla pişman olmazsınız.