iltasyazilim
FD Üye
Resimli Karmakarışık Turşu Tarifi ,
Malzemeler :
12 kilo kornişon salatalık
3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
3 adet acur
2 baş sarımsak
2 dere bardağı sirke
1 su bardağı kaya tuzu
15 litre su (kaynatılıp soğumuş)
45 dal maydanoz
Bir kaç tane limon dilimi
Yapılışı :
Salatalığı ve acuru akıcı su altında bir kaç defa adamakıllı yıkayın Havuç ve acuru dilimleyin Salatalığın kenar kısımlarından çok az emin Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya belirli Genişçe bir cam barbar suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin En üst kısmı maydanozla kapatın Kavanozun ağzını sımsıkı kapatıp,oda ısısında ve karanlık ortamda 1015 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır *
Malzemeler :
12 kilo kornişon salatalık
3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
3 adet acur
2 baş sarımsak
2 dere bardağı sirke
1 su bardağı kaya tuzu
15 litre su (kaynatılıp soğumuş)
45 dal maydanoz
Bir kaç tane limon dilimi
Yapılışı :
Salatalığı ve acuru akıcı su altında bir kaç defa adamakıllı yıkayın Havuç ve acuru dilimleyin Salatalığın kenar kısımlarından çok az emin Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya belirli Genişçe bir cam barbar suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin En üst kısmı maydanozla kapatın Kavanozun ağzını sımsıkı kapatıp,oda ısısında ve karanlık ortamda 1015 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır *