iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*Yarım kilo ince turşuluk biber
*yarım kilo turşuluk acur
*yarım kilo havuç
*yarım kilo kırmızı biber
*yarım kilo turşuluk yeşil domates
*yarım kilo kelek
*yarım kilo ince acı cin biberi (daha istediğiniz turşuluğu dahil edebilirsiniz)
*yarım kilo sarımsak
*bir şişe üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı varsa üzüm pekmezi
*iri turşuluk tuz*1 kase kadar
*1 avuç nohut
üzeri için
*1 bağ maydanoz
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Sebzeleri tek tek çöp kısımlarını alıp karınlarına içine turşunun tadı girsin diye bıçağın ucuyla batırın ve iyice yıkayın Hatta suda bekletin iyice o toprak kokuları gitsin Sarımsakları temizleyin Bidonunuzu yıkayın ve hazır hale getirin Sonra bidonun dibine bir avuç yıkanmış fakat haşlanmamış kuru nohutu serpin turşuyu harika mayalandırıyor, Sonra karışık bir şekilde bidona doldurup arada sarımsak serpin böylece dolum işi bitince büyükçe bir leğene veya kovaya sirkeyi boşaltın, sirkenin üzerine tahminen bidonunuzu dolduracak kadar su bırakın ve içine şekeri pekmezi limon tuzunu ve size göre yeterli tuzu bırakıp eriyene kadar karıştırın Sonra bir cezveyle yavaş yavaş bidondaki turşuluk malzemelerin üzerine dökün ağzına kadar gelince üzerine yıkanmış temizlenmiş ama sapları kopmamış maydanozları koyup elinizle bastırın Su maydanozun üzerine de çıkmasın ağzının sıkıca kapatın, karanlık ve serin bir yerde mümkünse üzerini örterek muhafaza edin en az iki sene yersiniz Bu turşunuzu muhafaza ederseniz eğer
Not: Hanımlar özel günlerinizde turşu kurmayınız, ben denedim ne kadar kurduysam üzeri beyaz beyaz oldu bende inanmıyordum ama sizde deneyin
*
*Yarım kilo ince turşuluk biber
*yarım kilo turşuluk acur
*yarım kilo havuç
*yarım kilo kırmızı biber
*yarım kilo turşuluk yeşil domates
*yarım kilo kelek
*yarım kilo ince acı cin biberi (daha istediğiniz turşuluğu dahil edebilirsiniz)
*yarım kilo sarımsak
*bir şişe üzüm sirkesi
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı limon tuzu
*2 yemek kaşığı varsa üzüm pekmezi
*iri turşuluk tuz*1 kase kadar
*1 avuç nohut
üzeri için
*1 bağ maydanoz
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı Sebzeleri tek tek çöp kısımlarını alıp karınlarına içine turşunun tadı girsin diye bıçağın ucuyla batırın ve iyice yıkayın Hatta suda bekletin iyice o toprak kokuları gitsin Sarımsakları temizleyin Bidonunuzu yıkayın ve hazır hale getirin Sonra bidonun dibine bir avuç yıkanmış fakat haşlanmamış kuru nohutu serpin turşuyu harika mayalandırıyor, Sonra karışık bir şekilde bidona doldurup arada sarımsak serpin böylece dolum işi bitince büyükçe bir leğene veya kovaya sirkeyi boşaltın, sirkenin üzerine tahminen bidonunuzu dolduracak kadar su bırakın ve içine şekeri pekmezi limon tuzunu ve size göre yeterli tuzu bırakıp eriyene kadar karıştırın Sonra bir cezveyle yavaş yavaş bidondaki turşuluk malzemelerin üzerine dökün ağzına kadar gelince üzerine yıkanmış temizlenmiş ama sapları kopmamış maydanozları koyup elinizle bastırın Su maydanozun üzerine de çıkmasın ağzının sıkıca kapatın, karanlık ve serin bir yerde mümkünse üzerini örterek muhafaza edin en az iki sene yersiniz Bu turşunuzu muhafaza ederseniz eğer
Not: Hanımlar özel günlerinizde turşu kurmayınız, ben denedim ne kadar kurduysam üzeri beyaz beyaz oldu bende inanmıyordum ama sizde deneyin
*