
Karışık Turşu Tanımı İçin Gereçler
- 3 kg kornişon salatalık
- 1 adet lahana
- 1 kg havuç
- 1 kg hirtlak(ham kavun)
- 3 baş sarımsak
- 1 kg yeşil fasulye
- İsteğinize nazaran öbür materyallerde ekleyebilirsiniz.
Karışık Turşu Tanımı Yapılışı
- Yapacağınız kavanoz bidon vs yetecek kadar gereçler güzelce yıkanır temizlenir.
- Ortalara fazlaca sarımsak koyularak yerleştirilir. Diğer bir kapta.
- 1 çay bardağı küçük kaya tuzu, 1 yemek kaşığı limon tuzu ,1 litre sirke, 2 litre su , 1 tane aspirin koyularak eritilir ve bidonlara doldurulur eksik olursa orantılı olarak tekrar salamura hazırlanır .
- Boş kalan yerler doldurulur bidonlar ağzı naylon koyularak kapatılır.
- Işık görmeyen yerde koruma edilir. 4 hafta sonra yenecek duruma gelir.