Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit)

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit)
0
30

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (opsiyonel)
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 çay (silme) kaşığı nane
  • Haşhaş
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Çekirdek

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına şeker, su ve tuzu alıp şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sıvıyağ ,sirke ve margarini ekleyip yeterlice karıştıralım.
  3. Ardından unun bir kısmını, kabartma tozunu ve mahlebi ek edip yoğuralım.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Hamurdan portakal büyüklüğünde iki kesim ayıralım kalan hamur sade olacak.
  6. Ayırdığımız hamurlardan birine salça ve nane ekleyip yoğuralım salçadan ötürü hamur yumuşayabilir bir y. Kaşığı kadar daha un ek edip yoğurun.
  7. Ayırdığımız ikinci küçük hamura haşhaş ekleyip yoğuralım.
  8. Tek hamurdan üç çeşit hamur elde ettik.
  9. Resimlerde görüldüğü üzere form verip çekirdekli olanlar için evvel yumurta akına sonra çekirdeğe bulayın.
  10. Salçalı olanları yumurta akına bulayıp üzerine kaşar rendeleyin birazını kare kesip içlerine beyaz peynir koyup kapatın.
  11. Beyaz olanlara yumurta sarısı sürüp ,çörekotu ve susam karışımı serpin.
  12. Simit için evvel yumurta akına sonra susama batırın.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
Burgu olanları çok kalın yapmayın aksi taktirde içi yeterli pişmez kıyır kıyır olmaz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.

Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Susamlı Tuzlular (Ağızda Dağılan Mukemmel Tat) Tarifi İcin Malzemeler *250 gram tereyağ ( margarinde olur ) *1 cay bardağı sıvıyağ *1 yumurta sarısı akı dışı icin *2 yemek kaşığı toz şeker *1 cay kaşığı tuz *2 yemek kaşığı sirke (elme uzum farketmez) *2 yemek kaşığı hindistancevizi *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 1 paket oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı sıvı yağ5 yemek kaşığı pudraşekeri1adet yumurta1 çay bardağı nişasta1 paket vanilya ve kabartma tozu1 çay bardağı hindistan ceviziAldığı kadar un Üzeri için; ÇikolataPata süsleri Tek Hamurla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler 250 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurtaYarım su bardağı pudra şekeri2 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar un(kontrollü ekleyin) Bulamak için; 1 tatlı kaşığı pekmez1 çay bardağı su1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Üçgen Tuzlular Tanımı İçin Gereçler 125 gram yumuşak margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta (Sarısı üzerine)1 yemek kaşığı sirke1 yemek kaşığı pudra şekeri1 tatlı kaşığı tuz1 kabartma tozuAldığı kadar un Üzeri için 1 yumurta sarısı (Ayrılan)1 çay kaşığı pekmez1 çay kaşığı sıvı yağSusamHaşhaş vb...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin yahut tereyağ ( yumuşamış)2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker2 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozuYarım demet dereotu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt