
Karışık Yaz Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 tane dolmalık biber
- 2 tane patlıcan
- 4-5 tane kapya biber
- 3 tane orta uzunluk kuru soğan
- 200 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- İsteğe nazaran pul biber
- Yeteri kadar sıvı yağ
- 1,5 su bardağı pirinç
Karışık Yaz Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurduktan sonra salçaları ek edip 2-3 dakika daha kavuralım.
- Doğranmış domates ve sarımsağı ek ederek biraz pişirelim ve yıkanıp suyu süzülmüş pirinçleri ince kıyılmış maydanoz ve baharatları da ekleyip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Biberlerin üst kısımlarını bıçakla keserek tohumlarını çıkaralım, patlıcanı ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım (ben yemeklik patlıcan kullandım dolmalık patlıcan daha yeterli olur).
- Tatlı kaşığı ile biberlerin ve patlıcanların içlerini yarıdan biraz fazla olacak formda harçla dolduralım, üzerine domates modülü kapatarak uygun bir tencereye dizelim.
- Sos tavası yahut küçük bir tencereye tabanını kaplayacak kadar sıvı yağ koyup bir tatlı kaşığı domates salçası ek edip 2-3 dakika kavuralım üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Hazırladığımız salçalı karışımı dolmaların üzerine gezdirerek dökelim ek ettiğimiz salçalı su az gelirse biberlerin ve patlıcanların yarısını geçecek kadar sıcak su ek edip orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Pirinçler piştikten sonra servise hazırlayalım.