bilgisayarci
FD Üye
Karisikkıymalı Kapuska Lahana Dolmasi Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram yağlı kıyma
- 1 küçük kapuska
- 1 bağda lahana yaprağı
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- Sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı karabiber
- Maydanoz
- Tuz
Karisikkıymalı Kapuska Lahana Dolmasi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanalar güzelce yıkanıp haşlanır.
- Öbür tarafta iç hazırlanır. Pirinç yıkanır bir kaseye konulur.
- İçine kıyma doğranmış soğan, karabiber, salçalar, yağı ,maydanoz ,yarımçay bardağı sıcak su konulur
- Yumuşak olması için yeterlice karıştırılır.
- Lahanalar kapuskalar içine bir kaşık iç koyup güzelce sarılıp bir tencereye sırayla dizilir.
- İçimiz bitinceye kadar karışık sarılır.
- Sarmaların üzerine tuz sıvı yağ salçalı su ek edilir.
- Evvel yüksek ateş kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.