Karmaca Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo pırasa
- 2 adet soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- Mısır unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
Karmaca Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasaları ince doğrayıp sıvı yağ ile 5dakika kavurup soğanı ekliyoruz .
- 5 dakika daha kavurup altını kapatıyoruz .
- Ilınmaya başlayınca içine yoğurt,yumurta ekleyip karıştırıyoruz .
- Mısır unu, karbonat,tuzu ekleyip (kek kıvamında) fırın kağıtlı tepsiye alıyoruz.
- Üzerine kaşık ile sıvı yağ serpip kaşıkla düzelip 180 derecede fırına veriyoruz .Yaklaşık yarım saate hazır afiyet olsun.