
Karnabahar Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 1 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Aldığı kadar tam buğday unu( dolu dolu 5 yemek kaşığı koydum ben)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Nane
- Tuz
- Üzerine istenirse susam
Karnabahar Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar ve havuçlar buharda veya sıcak suda haşlanır.
- Yumuşayınca çatalla ezilir.
- Tüm malzemeler karıştırılır.
- Un miktarı kontrollü bir şekilde eklenir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökülüp 180 derece fanlı ayarda kızarana kadar pişirilir
- İsteğe bağlı yoğurt sosu( sarımsaklı veya naneli) ile servis edilir.
Özellikle çocuklar karnabahar olduğunu anlamadan afiyetle böreklerini yiyebiliyor ????.
Karnabahar Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı