Karnabahar Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk karnabahar
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Nane
Karnabahar Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce karnabahar parçalayalım.
- Sonra patateslerimizi küp küp doğrayalım.
- Havuçlarımızı yuvarlak yuvarlak keselim ve hepsini bir tencerede haşlayalım çok haşlanmasın ancak.
- Haşladıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Başka bir kapta yumurta yoğurt sıvı yağ tuz ve baharatları karıştıralım.
- Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyin.
- Hazırlanan kek hamuruna kaşar peynir ve haşlanmış sebzelerimizi ekleyelim karıştıralım.
- Karıştırırken dikkat edelim sebzelerimiz ezilmesin.
- Sonra borcamımızı yağlayıp karışım kekimizi dökelim yayalım.
- İsteğe nazaran üzerine domates ve çörekotuyla süsleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.