Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabaharın yarısı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber, kimyon
- 6-7 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı tavuksuyu (yoksa 1 tablet tavukbulyon)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede zeytinyağ ile unu kavuruyoruz.
- Üzerine sıcak suyu ve tavuk suyunu ekliyoruz. (elinizde tavuksuyu yoksa o zaman 8-9 su bardağı su ve 1 tablet tavuk bulyon kullanabilirsiniz).
- Üzerine çiçek çiçek ayırdığımız temizleyip yıkadığımız karnabaharaları, soyup doğradığımız patates, havuç, soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Tuz ve baharatları da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçiriyoruz.
- Bir taşım daha kaynatıyoruz.
- Tereyağında kırmızı toz biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirip servis ediyoruz.
Karnabahar Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı