
Karnabahar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım karnabahar
- Tuz, karabiber kimyon
- Sıcak su
- 1 küçük çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Karnabahar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ ve zeytinyağını tencereye alalım. Zerzevatları orta büyüklükte doğrayıp sırasıyla kavurmaya başlayalım.
- En son karnabaharı ekleyip üzerine baharatları ek edelim.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar kaynatalım.
- Sebzeler yumuşayınca sütü ek edip 15 dk daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
- Çorbamızı blenderdan geçirelim.
- Üzeri için tereyağında pul biber yakalım. İster tencereye isterseniz servis esnasında çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
Karnabahar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı