elektronikci
FD Üye
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1,5 bardak süt
- 1 çay bardağından bir oarmak az zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- 250 gram kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkadıktan sonra bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Derin bir kapta yumurta, süt, yağ, un, baharatlar ve rendelediğiniz kaşar peynirinin yarısını iyice çırpın.
- Fırın kabına yap sürerek haşlanan karnabaharları dizin ve üzerine sosu dökün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
- Geri kalan kaşar peynirlerini üzerine serpip biraz daha kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????????