
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çorba kasesi rendelenmiş kaşar peyniri
Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları çiçeklerine ayıralım yıkayıp tencereye alalım 15 dk kadar haşlayalım.
- Haşlanan karnabaharı soğuması için geniş bir tepsiye alalım.
- Bir kapta sosunu hazırlamaya başlayalım; yumurta, yoğurt, un, sıvı yağ, tuz ve baharatları karıştıralım.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan karnabaharın üzerine gezdirelim.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ben 20 dk pişirdim.
- Karnabaharı fırından çıkarıp kaşar peyniri serpelim ve 8-10 dk da bu şekilde kızartalım.
- Fırından çıkardığımız karnabaharı bıçakla dilimleyip servis yapalım ????
- Üzerine maydanoz serpebilir, limon sıkarak yada sarımsaklı yoğurt dökerek yiyebilirsiniz. ???? afiyet şifa olsun ????.