Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar İskender

Karnabahar İskender
0
90

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Karnabahar İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı yağ
Üst birinci kat için
  • Cirpilmis yoğurt
Üst ikinci kat için
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık salça
  • 3 kaşık su
  • Bir tutam kekik
En üstü için
  • 400 gram kıyma
  • 1 ince doğranmış soğan
  • Pulbiber
  • Tozbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kekik

Karnabahar İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kıymalı harcı hazırlıyoruz yağda kıyma soğan pişirilir.
  2. Üzerine baharatlar katılır bir kenara koyulur.
  3. Salçalı sos için tavaya 1 kaşık tereyağı alınır eriyince salça ek edilir.
  4. Kekik eklenir suyla biraz açılır. En son ısıtmak için beklemeye alınır.
  5. Karnabahar yıkanır bir tahtada çok ince doğranır minik modüller haline getirilir.
  6. Yağ tavaya alınır ısıtılır ve karnabaharlar tavaya alınır.
  7. Rengi hafif kahverengiye dönmesi hoş tat verecektir 10 dakika kadar kavurulur.
  8. Sarımsakları ezip içine katılır ve biraz daha kavrulur. Çok pişirmeye gerek yok zira küçük doğrandığı için çabuk pişecektir.
  9. Sıra geldi hepsini birleştirmeye. Bir servis tabağına sıcak halde pişmiş olan karnabaharlar koyulur.
  10. Üzerine çırpılmış yoğurt dökülür.
  11. Üzerine salçalı sos sıcak sıcak dökülür.
  12. Kıymalı harç da sıcak olarak en üste dökülür.Bu lezzet tıpkı iskender tadı veriyor. Karnabahar tadını sevmeyenler kesinlikle denemeli. Deneyeceklere simdiden afiyet olsun.
Karnabahar İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt