Karnabahar Kısırı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz, dereotu, roka, marul
- Tuz ve baharatlar (Arzunuza göre)
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon suyu
Karnabahar Kısırı Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı yıkayıp rondodan geçirerek ince bulgur görünümüne getirelim.
- Kuru soğanı yağ ve salça ile kavuralım.
- İçerisine rondodan çektiğimiz karnabaharı da ekleyip 5 dk pişirelim.
- Tuz ve dilediğimiz baharatları atıp harmanlayalım.
- Marul, maydanoz, dereotu, roka ve domatesi de doğrayıp salata haline getirelim.
- Karnabaharlı karışım ile karıştıralım. Dileğinize nazaran nar ekşisi ve limon suyu ile tatlandıra bilirsiniz. Afiyet olsun.