Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 1 top küçük uzunluk karnabahar
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 4 -5 yemek kaşığı un
- 1 küçük kase maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı çok küçük olmayacak formda parçalayalım.
- Buharda 5 -10 dk kaynatalım.
- Akabinde kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan karnabaharları derin bir kaba alıp öbür tüm materyalleri ekleyip özleşene kadar karıştıralım.
- Tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup zeytinyağı ısınınca karnabaharları tek tek dizip çevire çevire kızartalım.
- Servis için yanına sarmısaklı yoğurt hazırlayalım.
- Kızaran karnabaharları sosa bandıra bandıra yiyelim.