Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
- Su
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Karnabahar fotoğraflardaki üzere kesilir.
- Su ile temizlendikten sonra tencereye alınır.
- Karnabaharların üzerini geçecek kadar su eklenir.
- 15 dakika civarında yumuşuyor çatal ile denetim edebilirsiniz çatal rahat bir biçimde batıyorsa haşlanmıştır.
- Suyunu süzdükten sonra sosu hazırlıyoruz.
- 1 adet yumurta ile yarım su bardağı süt bir kaba alınır karıştırılır.
- Akabinde yarım su bardağı un eklenir ve yeterlice karıştırılır.
- Haşlanmış karnabaharları sosa batırıp tavaya alınan sıvı yağ kızınca içine dizilir.
- Her tarafı kızarana kadar pişirme devam eder.
- Kısık ateşten biraz açık bir biçimde pişirirseniz yanmadan pişmiş olur.