Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması
0
82

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
karnabahar-kizartmasi-7.jpg

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük uzunluk karnabahar
  • Su
Sosu için;
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı

  1. Karnabahar fotoğraflardaki üzere kesilir.
  2. Su ile temizlendikten sonra tencereye alınır.
  3. Karnabaharların üzerini geçecek kadar su eklenir.
  4. 15 dakika civarında yumuşuyor çatal ile denetim edebilirsiniz çatal rahat bir biçimde batıyorsa haşlanmıştır.
  5. Suyunu süzdükten sonra sosu hazırlıyoruz.
  6. 1 adet yumurta ile yarım su bardağı süt bir kaba alınır karıştırılır.
  7. Akabinde yarım su bardağı un eklenir ve yeterlice karıştırılır.
  8. Haşlanmış karnabaharları sosa batırıp tavaya alınan sıvı yağ kızınca içine dizilir.
  9. Her tarafı kızarana kadar pişirme devam eder.
  10. Kısık ateşten biraz açık bir biçimde pişirirseniz yanmadan pişmiş olur.
Benim birinci tecrübemdi biraz yakmış olabilirim ???????? deneyenler için şimdiden afiyet olsun ☺️.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt