Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
Haşlamak için ;
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- Su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt ya da su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Servis için sarımsaklı yahut sarımsak yoğurt tercih edilebilir
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel karnabahar kesilir.
- Daha sonra kaynar suda 5 dakika haşlanır daha fazla haşlamamaya dikkat edelim zira yaparken dağılabiliyor.
- Haşlandıktan sonra sosunu hazırlayalım.
- Soğuyan karnabaharları sosa batırıp kızarmış yağ ve hafif kısık ateşte her tarafın kızarana kadar çevirip pişirelim.
- Tabağa aldığımız karnabaharları yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun deneyenlere ????.