Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet küçük karnabahar
- Su
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Dilerseniz sarımsaklı yada sade yoğurt
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Sert olan kısımları ayıklanmış olan karnabaharları bir tencereye koyup üzerine sıcak su ve tuz ekleyerek haşlayın çok pişmemesine dikkat edin.
- Öteki bir kapta yumurta ve sütü çırpın daha sonra un ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Haşlanmış olan karnabaharları süzüp karışıma bulayarak kızgın yağda çevirerek kızartın.
- Üzerine sarımsaklı yada sade yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.