Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Maydanoz, ince kıyım
- Pulbiber
Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
- Karnabaharları kesimlere ayırın.
- 5-8 dakika suda haşlayın.
- Bu sırada sosunu bir karıştırma kabına alıp çırpın. Kıvamı çektiğinizde akıcı olmalı.
- Haşlanan karnabaharları süzüp sosa alın.
- 5 dakika orta ara karıştırarak sosta bekletin. Sıvıyağını ocağa alıp kızdırın.
- Kızgın yağa karnabaharları alıp kızartın.
- Sarımsaklı yoğurt karışımını hazırlayıp servis tabağına alın.
- Üzerine kızarmış karnabaharları yerleştirin.
- Son olarak maydanoz , pulbiber serpip servis edin.