Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karnabahar-kizartmasi-1.jpg

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 küçük uzunluk karnabahar
Sosu için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ
Yoğurtlu sosu için
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için
  • Maydanoz, ince kıyım
  • Pulbiber

Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı

  1. Karnabaharları kesimlere ayırın.
  2. 5-8 dakika suda haşlayın.
  3. Bu sırada sosunu bir karıştırma kabına alıp çırpın. Kıvamı çektiğinizde akıcı olmalı.
  4. Haşlanan karnabaharları süzüp sosa alın.
  5. 5 dakika orta ara karıştırarak sosta bekletin. Sıvıyağını ocağa alıp kızdırın.
  6. Kızgın yağa karnabaharları alıp kızartın.
  7. Sarımsaklı yoğurt karışımını hazırlayıp servis tabağına alın.
  8. Üzerine kızarmış karnabaharları yerleştirin.
  9. Son olarak maydanoz , pulbiber serpip servis edin.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt