Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karnabahar-kizartmasi.jpg

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet karnabahar
  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak az tuz ve biraz yoğurt
  • Kızartmak için gereğince sıvı yağ̆

Karnabahar Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karnabaharı küçük çiçekler olarak ayıralım ve yıkayalım. Eğer çiçekler çok büyükse ikiye üçe bölelim.
  2. Kaynar tuzlu suda bir 5 dakika kadar çok yumuşatmadan haşlayalım.
  3. Yumurta, yoğurt, tuz un ve kabartma tozunu güzelce çırpalım. Çok cıvık bir kıvam olmamalı karnabaharı içerisine batırdığımız vakit üzerinden bu harç akmamalı.O yüzden un az gelirse ek edelim.
  4. Kızgın yağda kızartalım.
  5. Kızaran karnabaharı mutfak peçetesinin üzerine çıkartalım ki fazla yağını alsın.
  6. Yoğurdun içerisine sarımsağı rendeleyip az tuz atıp karıştıralım.
  7. Servis tabağına biraz karnabahar koyup üzerine yoğurdu döküp karıştıralım.
  8. Bir kısmını da sade servis edelim bu haliylede harika olmaktadır.
Denerseniz sevinirim olağanüstü oluyor şimdiden afiyet olsun diliyorum sağlıcakla kalın????.
 
858,496Konular
982,244Mesajlar
30,154Kullanıcılar
fvhsfbSon üye
Üst Alt