
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- Orta uzunluk karnabahar
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı modüllere ayırıp su dolu tencereye alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı,tuzu ekleyip haşlayalım.
- Karnabahara çatal basitçe batıyorsa kafidir güzelce hamur olmasın kızartırken parçalanmasın.
- Daha sonra bi kaba yumurta un ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip düzgünce çırpalım.
- Bir tencereye yağ koyalım ve kızdıralım.
- Hazırladığımız harca karnabaharları bulayıp yağın içine koyalım ve kızartalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ekleyelim.
- Afiyet olsun.