Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 orta uzunluk karnabahar
- Tuz
- Su
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharın sert olan kısımlarını keselim ve bir tencerenin içine koyalım.
- Üzerini geçecek biçimde su ekleyelim tuzunu ekleyelim haşlayalım, dikkat edelim dağılmaması için fazla haşlamayalım.
- Haşlanan karnabaharları süzdürelim.
- Diğer bir kapta sosunu hazırlayalım gereçlerini ekleyerek çırpalım.
- Haşlanmış karnabaharları hazırladığımız sosa tek tek batıralım ve kızgın yağda hertarafını çevirerek kızartalım.
- Yoğurdu için; mayonez ve rendelenmiş sarımsağı yoğurda ekleyerek karıştıralım, ister üzerine dökün ister kızarmış karnabaharın yanında kasede servis edin. Afiyet olsun.