Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- Su
- Tuz
- 2 tane yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Galeta unu
- Un
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1. Karnabahar yıkanır küçük çiçeklerine ayrılır.2. Bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir.
3. Ocağa alınır 8- 10 dakika haşlanır.
4. Ayrı bir kapta yumurta tuz ve baharatlar eklenerek iyice çırpılır.
5. Ayrı kapta galeta unu ve un karıştırılır.
6. Hafif yumuşayan karnabaharlar ocaktan alınıp süzülür.
7. Karnabaharlar önce hazırladığımız sosa ardından da galeta ununa bulanıp tek tek kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun ❤????
Karnabahar Kızartması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı