elektronikci
FD Üye
Karnabahar Köftesi (Tam Tutan Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı galeta unu (Ekmek içide olabilir)
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Sıvıyağ
Karnabahar Köftesi (Tam Tutan Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabahar yıkanıp çiçekleri ayrılır. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Süzgece koyulup iyice suyu süzülüp soğuması için bir kenara alınır. Çatalla ezilir.
- Soğan rendelenip suyu sıkılır. Maydanoz ince ince kıyılır.
- Yumurta ,baharatlar, un, galeta unu, tuzuda eklenerek tüm malzemeler güzelce yoğurulur.
- Buzdolabında en az 1 saat bekletilir kendisini çekip kıvamlı olup kolay şekil alması için.
- Elimizle şekillendirip sıvı yağda orta ateşte arkalı önlü kızartılır.
- Elle şekil vermek istemezseniz kaşık yardımıylada şekil verip mücver gibi de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun????servise hazır????????.