Karnabahar Mantı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 300 gram kıyma
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber pul biber kekik
- Yoğurt
Karnabahar Mantı Tanımı Yapılışı
- Karnabaharı iri modüllere ayırıp yıkayın.
- Büyükçe bir tencerede 10 dk tuzlu suda haşlayın ve baharatlayıp fırın kabına alın.
- Farklı bir tencerede evvel kıymayı kavurun.
- Soğan ve sarımsakları, sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Sırasıyla biberleri ve domatesleri ekledikten sonra tuz ve baharatları atın, kapağı kapalı halde 10 dk kısık ateşte pişirin.
- Daha sonra kıymalı harcı karnabaharların üzerine dökün.
- Fırında 20 dk pişirip üzerine maydanoz ve sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin. Afiyet olsun.