Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
Karnabahar Mantısı Tarifi Yapılışı
- Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dakika kadar üstü kapalı pişirilir. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
- Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
- Diğer tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle .