Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı
0
83

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
karnabahar-mantisi.jpg

Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

Karnabahar Mantısı Tanımı Yapılışı

  1. Karnabahar küçük kesimlere ayrılır ve tuzlu suda hafif canlı kalacak halde haşlanır. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
  2. Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dakika kadar üstü kapalı pişirilir. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
  3. Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ek edilir.
  4. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  5. Öteki tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
  6. Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle ❤️.
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt