![karnabahar-mantisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/12/karnabahar-mantisi.jpg)
Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet orta uzunluk karnabahar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- 3-4 diş sarımsak
Karnabahar Mantısı Tanımı Yapılışı
- Karnabahar küçük kesimlere ayrılır ve tuzlu suda hafif canlı kalacak halde haşlanır. Fırın pişirme kabına alınan karnabaharın üstüne pul biber ve zeytinyağı gezdirilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılarak üstü kapatılır. 200 derecede 15 dakika kadar üstü kapalı pişirilir. Üstü açılır ve kızarana kadar pişirmeye devam edilir.
- Soğan ve sarımsak doğranır, tavada zeytinyağı ile kavrulur. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ek edilir.
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
- Öteki tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Fırından alınan karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve servis edilir. Afiyetle
.