Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Mantısı

Karnabahar Mantısı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karnabahar-mantisi.jpg

Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler

  • Küçük uzunluk karnabahar
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 tane sivri biber
  • 2 tane orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber, tuz, pul biber, toz biber
Yoğurt sosu;
  • Süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri sosu;
  • Tereyağı
  • Toz biber
  • Pul biber

Karnabahar Mantısı Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak, karnabaharları küçük küçük kesimlere bölüp yıkayalım ve kaynayan suda 3-5 dk kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan karnabaharları süzdükten sonra tuz, pul biber, karabiber, toz biber üzere baharatlar ile sosyalım (baharatlar tercihinize nazaran değişebilir) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp 180-200 derece alt-üst ayarda 10-15 dk kadar fırınlayalım.
  3. 2. Akabinde, karnabaharlar fırındayken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  4. Tencerede kavrulan kıymanın içine soğan, sarımsak ve biberleri atalım ve 3-5 dk kavuralım.
  5. Akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ek edip harcın özdeşmesi için kavuralım.
  6. Son olarak tuz, karabiber, pul biber vs. İstediğiniz baharatları da ekleyip bi kaç dakika daha harcı kavuralım.
  7. Son olarak, fırından çıkardığımız karnabaharlarımızı sunum tabağınıza alıp, üzerine sırasıyla olmak üzere sarımsaklı yoğurt, kıymalı sos, ve en son üzerine tereyağlı sosu gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ☺️.
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,604Kullanıcılar
Üst Alt