Karnabahar Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- Küçük uzunluk karnabahar
- 150-200 gram kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1-2 tane sivri biber
- 2 tane orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber, tuz, pul biber, toz biber
- Süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Tereyağı
- Toz biber
- Pul biber
Karnabahar Mantısı Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak, karnabaharları küçük küçük kesimlere bölüp yıkayalım ve kaynayan suda 3-5 dk kadar haşlayalım.
- Haşlanan karnabaharları süzdükten sonra tuz, pul biber, karabiber, toz biber üzere baharatlar ile sosyalım (baharatlar tercihinize nazaran değişebilir) ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp 180-200 derece alt-üst ayarda 10-15 dk kadar fırınlayalım.
- 2. Akabinde, karnabaharlar fırındayken kıymalı harcımızı hazırlayalım.
- Tencerede kavrulan kıymanın içine soğan, sarımsak ve biberleri atalım ve 3-5 dk kavuralım.
- Akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ek edip harcın özdeşmesi için kavuralım.
- Son olarak tuz, karabiber, pul biber vs. İstediğiniz baharatları da ekleyip bi kaç dakika daha harcı kavuralım.
- Son olarak, fırından çıkardığımız karnabaharlarımızı sunum tabağınıza alıp, üzerine sırasıyla olmak üzere sarımsaklı yoğurt, kıymalı sos, ve en son üzerine tereyağlı sosu gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. .