Karnabahar Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Büyük bir kase süzme yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Karnabahar Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı yıkayıp küçük parçalara ayırıyoruz.
- Uygun bir tencereye alıyoruz.
- Kaynamış su tuz ilave edip ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra suyunu süzüyoruz.
- Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra soğanımızı yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
- Salça, tuz, karabiber, pul biber ekleyip ceviz içi ekleyip karıştırıyoruz.
- Kıymamız piştikten sonrada ocaktan alıyoruz.
- Karnabaharı servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kıymamızı döküyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.