elektronikci
FD Üye
Karnabahar Mücveri Tanımı İçin Malzemeler
- (700-800 gr )️ ortaboy karnabahar
- ️3 adet yumurta
- ️3 yemek kaşığı un
- ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- ️1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
- ️1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- Zeytin yağ
Karnabahar Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı küçük modüllere bölün ve kaynayan tuzlu suda 25-30 dakika pişirin.
- Süzün ve soğumaya bırakın.
- Karnabaharı yumurta, un ve baharatlar ile bir kabın içine alın düzgünce karıştırın.
- Bir tavada yağ kızdırın ve karnabahar karışımından bir yemek kaşığı dolusu tavaya dizin ve orta ateşte iki tarafını da kızartın.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.