elektronikci
FD Üye
Karnabahar Musakka (Enfesss) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar (Ben küçük uzunluk kullandım)
- 3-4 yemek kaşığı kıyma
- Zeytinyağı
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı bezelye (Derin dondurucudan)
- 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Sıcak su (1 su bardağı)
Karnabahar Musakka (Enfesss) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları sıcak suda haşlayalım kaynarken ben 10 dk haşladım. Kaşıkla süzüp küçük borcama koyalım.
- Ayrı tavaya zeytinyağı ile kıymayı kavuralım. Akabinde doğranmış soğanı ve havucu koyup, soğanlar kavrulsun.
- Salça ve tuzu karabiberi, koyup, karıştıralım isteğe bağlı sarımsak koyabilirsiniz ve sıcak su ek edelim ve bezelyede ekleyip karıştıralım.
- Karnabaharların üzerine dökelim güzelce yaydıralım. Pişirme kağıdını ıslatıp yemeğin üzerine koyup fırına verelim. 185 derece fırında kaynayana kadar pişirelim.
- Ben fırında yarım saat tuttum, sonra kağıdını aldım ve tekrardan 15-20 dk pişirdim. Benim fırın ağır pişiyor siz kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. Hafif sağlıklı bir yemek tadı enfess kesinlikle deneyin yanında pilav yahut makarna yapabilirsiniz???? afiyet olsun????.