Karnabahar Musakka Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane karnabahar
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 tane havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Haşlamak için su
- Yarım limon suyu
Karnabahar Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karnabaharı küçük kesin.
- Sonra tencereye gereğince su koyup kaynatın.
- Yarım limon suyu damlatın.
- Kaynayan suya sonra karnabaharları ekleyip iki dakika kaynatıp sudan çıkartın fırın borcamına koyun.
- Artık sosunu hazırlayın.Tavaya sıvı yağ döküp ısıtın doğranmış havuçları ekleyin.
- Havuçların rengi dönene kadar kızartıp soğan ve biberleri ekleyip üç dakika daha kavurup kıymayı ekleyin
- Kıymayı da kavurup salçayı ekleyin.
- Salçayı da iki üç dakika kavurup tuz, baharat, sarımsak ekleyip karıştırın.
- Kaynamaya bırakın kaynayınca üç dakika daha pişirip sosu karnabaharların üzerine dökün.
- Sonra evvelden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında suyu kaynayana kadar pişirdikten sonra 180 e düşürün dereceyi ortalama 40 dakikada benim yemeğim pişti piştiğini denetim etmek için çatalla karnabaharları denetim edin.
- Sonra yemeğinizi biraz dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ben yanın domates çorbası bulgur pilavı yaptım ancak sade üzerine yoğurt döküp de çok lezzetli bir öğün olur deneyeceklere afiyet olsun ????.