Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Ograten

Karnabahar Ograten
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
karnibahar-ograten.jpg

Karnabahar Ograten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy karnabahar
  • 1 çay bardağı lor peynir
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 4 adet mantar (Yoksa sorun değil)
Beşamel sos için
  • 4,5 bardak süt
  • 3 yemek kaşık un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yağ (Arzu ettiğiniz yağ olabilir)

Karnabahar Ograten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle karnabaharın kök kısımlarını kesip atıyoruz.
  2. Küçük yapraklarını kullanabiliriz daha sonra bolcana yıkayıp,ufak parçalara ayırıyoruz,isterseniz bunu bıçakla keserek de yapabiliriz.
  3. Kullanacağımız tepsiyi yağlayıp ufalttığımız karnabaharları tepsimize yayıyoruz.
  4. Arasına lor peyniri de ekliyoruz.
  5. Mantarları(isteğe bağlı,ben her karnabahar ograten yaptığımda içine başka bir sebze ekleyerek çeşitlendirip farklı bir şey denemek isterim,bu da o yüzden oldu ama sonuçta benim gibi mantar seven biriyseniz lezzetine bayılacaksınız????).
  6. Kaşar peyniri rendeleyip 1/3 ünü karnabaharın arasına katıcaz.
  7. Bu şekilde iken 1 tatlı kaşığı tuzu serpebilirsiniz tepsinize.
  8. Bir kaşık yardımıyla hafifce malzemeleri karıştırıp düzlüyoruz malzemeleri.
  9. Beşamel sosu.Yağı tencereye koyun.
  10. Unu da ekleyip biraz kavurucaz.
  11. sonra sütü ilave edin.
  12. Kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  13. Yumurta sarısını da kaynadıktan sonra ilave edin,karabiberi de,kıvam koyulaşmaya başlarken tuzunu atıp ocaktan alıyoruz.
  14. Tepsinin üzerine sosumuzu döküyoruz ,en üste de kaşarı yayıp.
  15. Fırının orta bölümünde 200 derecede yaklaşık 40 dk da üstü de kızarıncaya kadar (beşamel sos da çekinceye kadar) pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Karnabahar Ograten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt