
Karnabahar Ograten Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy karnabahar
- 1 çay bardağı lor peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 4 adet mantar (Yoksa sorun değil)
- 4,5 bardak süt
- 3 yemek kaşık un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yağ (Arzu ettiğiniz yağ olabilir)
Karnabahar Ograten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karnabaharın kök kısımlarını kesip atıyoruz.
- Küçük yapraklarını kullanabiliriz daha sonra bolcana yıkayıp,ufak parçalara ayırıyoruz,isterseniz bunu bıçakla keserek de yapabiliriz.
- Kullanacağımız tepsiyi yağlayıp ufalttığımız karnabaharları tepsimize yayıyoruz.
- Arasına lor peyniri de ekliyoruz.
- Mantarları(isteğe bağlı,ben her karnabahar ograten yaptığımda içine başka bir sebze ekleyerek çeşitlendirip farklı bir şey denemek isterim,bu da o yüzden oldu ama sonuçta benim gibi mantar seven biriyseniz lezzetine bayılacaksınız????).
- Kaşar peyniri rendeleyip 1/3 ünü karnabaharın arasına katıcaz.
- Bu şekilde iken 1 tatlı kaşığı tuzu serpebilirsiniz tepsinize.
- Bir kaşık yardımıyla hafifce malzemeleri karıştırıp düzlüyoruz malzemeleri.
- Beşamel sosu.Yağı tencereye koyun.
- Unu da ekleyip biraz kavurucaz.
- sonra sütü ilave edin.
- Kaynayıncaya kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Yumurta sarısını da kaynadıktan sonra ilave edin,karabiberi de,kıvam koyulaşmaya başlarken tuzunu atıp ocaktan alıyoruz.
- Tepsinin üzerine sosumuzu döküyoruz ,en üste de kaşarı yayıp.
- Fırının orta bölümünde 200 derecede yaklaşık 40 dk da üstü de kızarıncaya kadar (beşamel sos da çekinceye kadar) pişiriyoruz. Afiyet olsun.