bilgisayarci
FD Üye
Karnabahar Salatası (Kendi Tarifim) İçin Malzemeler
- Orta uzunluk karnabahar
- 2 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk domates
- Yarımdan az demet maydanoz
- Yarımdan az demet yeşil nane
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı narekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
Karnabahar Salatası (Kendi Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı yapraklarından ayıklayıp güzelce yıkıyoruz.
- Bir tencerenin içerisine doğrayıp içerisine karnabaharı geçecek halde su ekleyip haşlamak için ocağa alıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika (çok yumuşatmadan) daha kaldıktan sonra süzgeçin içerisine boşaltıyoruz.
- Başka bir kabın içerisine havuçları rendeliyoruz.
- Maydanoz ve naneyi de ince ince doğuruyoruz kabin içine ekliyoruz.
- İki diş sarımsağı rendeliyoruz.
- Üzerine yarım limon suyu, zeytinyağı, nar ekşisi, mısır ve tuzu ek edip karıştırıyoruz.
- Servis tabağına karnabaharları ek ediyoruz ve üzerine öbür gereçleri de ekleyip hepsini karıştırarak harmanlıyoruz.
- Servise hazır afiyet olsun.