Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası)

Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
karnabahar-sevmeyen-bile-yiyecek-kis-tavasi.jpg

Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası) Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet patates
  • Yarım karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 3 adet yeşil biber (yazdan dondurduğumu kullandım)
  • 2 adet domates(yazdan dondurduğumu kullandım
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 250 gram kadar kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı (yemeğe lezzetini veren budur)
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay bardağı su

Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bütün zerzevatları istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
  2. Kıyamaya biraz tuz ve karabiber ekleyip 1 dakika boyunca yoğuralım .
  3. Kuşbaşı et büyüklüğünde köfteler yapalım.
  4. Kuyruk yağını da misket büyüklüğünde doğrayalım köftelerin yanına alalım bunlar burada beklesin.
  5. Sos için bütün materyalleri çırpıcı ile karıştırıp özleştirelim ve doğradığınız sebzelerin üzerine döküp bütün zerzevatları harmanlayalım.
  6. Bu sos bütün sebzelere eşit ölçüde dağılsın.
  7. Fırına vereceğimiz kaba boşaltalım ortalarına hazırladığımız köfteleri ve kuyruk yağlarını da dizelim, bunu rastgele yaptım her tarafa köfte ve kuyruk yağı dağıtmaya çalıştım.
  8. Fırını 220 derecede evvelden ısıtalım.
  9. Tavanın üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı serelim ki üstte kalan sebzelerde yanma olmasın.
  10. Birinci yarım saat bu biçimde pişirelim ,daha sonra 200 dereye ayarlayıp yağlı kağıdı kaldıralım, 15 dakika da üzeri açık halde pişirelim ,sebzelerin üzeri kızarınca fırından alalım.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Karnabahar Sevmeyen Bile Yiyecek (Kış Tavası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kış Tavası (Yok Bu türlü Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 600 gr kuşbaşı3 tane patlıcan2 tane kabak4 tane havuç1 tane küçük uzunluk karnabahar2 tane patates15 tane arpacık soğan1 küçük baş sarımsak500 gr domates konservesi (6-7tane olağan domates doğrayarak da yapabilirsiniz.)Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kış Salatası Tanımı İçin Malzemeler KarnabaharBrokoli1 adet iri havuç2 adet kapya7-8 tane kornişon turşu1 çay bardağı mısırSosuYarım limon2 diş sarımsak3-4 yemek kaşığı nar ekşisiTuzZeytinyağı Kış Salatası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kapya ve havuçlarımızı jülyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk karnabahar2 adet patates2 adet kuru soğan yada bir kase arpacık soğan Sosu için; 1 çay bardağı zeytinyağı3 yemek kaşığı yoğurtYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası1 çay bardağı ılık su1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 300 gram karnabahar200 gram tavuk göğsü1 çay bardağı bezelye1 adet havuç1 adet büyük uzunluk soğan1 adet kapya biberSıvıyağTuzKarabiberKırmızı pul biber2 yemek kaşığı domates sosu (Yazdan hazırladığım sostan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Kış Turşusu Tanımı İçin Malzemeler Yarım beyaz lahanaOrta uzunluk mor lahana4-5 adet orta uzunluk havuçKüçük uzunluk karnabahar4 diş sarımsak Her litre için; 1 litre hazır su1 çay bardağı sirke3 silme yemek kaşığı kaya tuzu Kış Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt