
Karnabahar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy karnabahar
- Her kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Her kavanoz için 1 çay kaşığı limon tuzu
- Her kavanoz için 1 fincan sirke
- Sarımsak
Karnabahar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak karnabaharı parçalar haline getiriyoruz.
- Derin bir leğende yıkıyoruz kavanozlara dolduruyoruz.
- Daha sonra kavanozlara su doldurup o suları bir kap içerisine tekrar boşaltıyoruz sadece suları dikkat edin karnabaharlar çıkmasın.
- Suyun içine sirke kaya tuzu ve limon tuzu nu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kavanozlara sarımsakları da ekleyip hazır olan suyu kavanozlara dolduruyoruz üzerini aşacak şekilde.
- Daha sonra ağızlarını sıkı kapatıp ters çeviriyoruz. Sabaha kadar o şekilde bekletip sabah hava alıp almadıklarını kontrol. Etmeyi unutmayın ????Yapan herkese afiyet olsun.