teknolojiuzmani
FD Üye
Karnabahar Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- Üç adet orta uzunluk karnabahar
- 3 adet havuç
- 6 çay bardağı sirke
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu
- 6 yemek kaşığı limon tuzu
- 6 tatlı kaşığı toz şeker
- İki adet kırmızı pancar ya da kırmızı lahana yaprakları
- Birkac kısım kereviz sapı
- Kaynamış su
Karnabahar Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharları parçalayıp güzelce yıkayalım. Havuçları yıkayıp dilimleyelim. Pancarları soyup, iri iri birkaç modüle ayıralım. Bu materyallerden 6 büyük kavanoz turşu çıkıyor.
- Her bir kavanozun içine karnabahar ve havuçları eşit ölçüde koyalım. Tekrar her bir kavanozun içine birer çay bardağı sirke, birer yemek kaşığı kaya tuzu ve limon tuzu, birer tatlı kaşığı da toz şeker koyalım.
- Kavanozlar dolunca içine kaynar suyu da koyup, kavanozların ağzına bir iki kesim pancar ya da kırmızı lahana yaprağı ve birkaç kol kereviz sapı koyup, evvelden kaynattığımız kavanoz kapaklarını sıkıca kapatalım.
- Her bir kavanozu aksi çevirip akıp akmayacağını denetim edelim. Bir gece karşıt biçimde beklesinler. Güneş ışığı almayacak ama sıcak bir ortamda saklayalım.
- Turşu suyu kavanozu salladığımızda baloncuk çıkmaya başlıyorsa tursumuz artık yenmeye hazır hale gelmiş demektir.