Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karnabahar Yemeği (Kıymalı)

Karnabahar Yemeği (Kıymalı)
0
44

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
karnabahar-yemegi-kiymali.jpg

Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük boy karnabahar
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 tane kurusoğan
  • 1 iri diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı çiçek yağı + zeytinyağı
  • 1 ,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Yeteri kadar kaynamış su

Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharları çiçeklerine ayıralım ve karbonatlı suda bekletip ovuşturarak yıkayalım.
  2. Tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip biraz kavuralım.
  3. Kıymasını ekleyip rengi dönene kadar kavuralım ve salçayı, sarımsağı da ekleyelim çiğ kokusu çıkana kadar birazda öyle kavuralım.
  4. Şimdi karnabaharları yan yana kıymalı harcın üstüne dizelim tuz ve baharatları serpelim ve üstünü geçmeyecek kadar suyunu ekleyelim.
  5. Yemeğimiz kaynayana kadar harlı sonrasında kısık ateşte pişirelim.
  6. Servis ederken bol pulbiberi çok yakışıyor kullanabilirsiniz seviyorsanız ☺️Afiyet olsun.Karnabahar vitamin değerini kaybetmesin diye haşlamadan yapıyorum ve kimyon serperek gazını alıyorum bu tamamen size kalmış arzu edenler haşlayarak da yapabilir.
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt