
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük boy karnabahar
- 150-200 gram kıyma
- 1 tane kurusoğan
- 1 iri diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı çiçek yağı + zeytinyağı
- 1 ,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Yeteri kadar kaynamış su
Karnabahar Yemeği (Kıymalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharları çiçeklerine ayıralım ve karbonatlı suda bekletip ovuşturarak yıkayalım.
- Tencereye yağı koyalım ve yemeklik doğranmış kurusoğanı ekleyip biraz kavuralım.
- Kıymasını ekleyip rengi dönene kadar kavuralım ve salçayı, sarımsağı da ekleyelim çiğ kokusu çıkana kadar birazda öyle kavuralım.
- Şimdi karnabaharları yan yana kıymalı harcın üstüne dizelim tuz ve baharatları serpelim ve üstünü geçmeyecek kadar suyunu ekleyelim.
- Yemeğimiz kaynayana kadar harlı sonrasında kısık ateşte pişirelim.
- Servis ederken bol pulbiberi çok yakışıyor kullanabilirsiniz seviyorsanız
Afiyet olsun.Karnabahar vitamin değerini kaybetmesin diye haşlamadan yapıyorum ve kimyon serperek gazını alıyorum bu tamamen size kalmış arzu edenler haşlayarak da yapabilir.